Welkom op de mobiele website van

Fanfare Juliana Munstergeleen

Opleiding

Kinderen uit Munstergeleen (en omstreken) kunnen vanaf groep 4 zogenaamd Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs (VIO) bij Fanfare Juliana volgen.

In principe beginnen alle jeugdige leden met een blokfluitopleiding. Via Fanfare Juliana Munstergeleen kan een eenvoudige sopraanblokfluit gekocht worden voor 10,-- euro. Tijdens de lessen wordt op een ontspannen manier de beginselen van de muziek bijgebracht door Nanda Claessens. Deze lessen worden op vrijdagmiddag gegeven in het Gemeenschapshuis van Munstergeleen.

Zodra de blokfluitopleiding is afgesloten kan worden overgestapt op een fanfare-instrument. Meestal is dit een bugel omdat het mondstuk van dit instrument het beste bij nog niet volgroeide en/of wisselende gebit van de kinderen past. Andere instrumenten zijn, uiteraard in overleg met de leraar, ook mogelijk. De instrumenten worden in principe in bruikleen gegeven door Fanfare Juliana.

De vervolg-opleiding wordt verzorgd door docenten van muziekschool 'Artamuse' in Sittard. Meestal wordt les gegeven in het Gemeenschapshuis. Het kan echter soms voorkomen dat naar de muziekschool in Sittard gegaan moet worden, bijvoorbeeld als het Gemeenschapshuis niet beschikbaar is, en voor het volgen van theorie-lessen.

Oudere leerlingen kunnen, afhankelijk van hun leeftijd en muzikaal niveau, meteen in de Jeugdfanfare starten. Dit nadat ze een HAFA ("HArmonie/FAnfare") basis-opleiding bij Artamuse of een andere muziekschool hebben voltooid.

Nieuwsgierig geworden na dit verhaal? Is het iets voor uw kind? Wilt u eens graag onze repetities bezoeken?

Neem dan contact op met Yvonne Kuppen, tel. 046-4580267.

September Wijnfeesten maand in Munstergeleen.
Hier Uw advertentie? Neem dan contact op met de Webmaster Fanfare Juliana Munstergeleen.
Copyright © 2006-2020 Fanfare Juliana Munstergeleen