Welkom op de mobiele website van

Fanfare Juliana Munstergeleen

Jeugdfanfare

Speciaal voor de jonge aankomende muzikanten is in 1993 een Jeugdfanfare opgericht. In de loop der jaren hebben tientallen kinderen langs deze weg kennis kunnen maken met gezamenlijk musiceren. De Jeugdfanfare is in al die jaren een levendig onderdeel geweest van de vereniging met tal van muzikale activiteiten. Met veel zorg en aandacht wordt geprobeerd de kinderen op een dusdanig muzikaal niveau te brengen dat ze te zijner tijd volwaardig lid van de "grote fanfare" kunnen worden.

De organisatie van de Jeugdfanfare is in handen van de jeugdcommissie die bestaat uit een aantal bestuursleden van de fanfare aangevuld met enkele fanfareleden die ook in de Jeugdfanfare spelen. De Jeugdfanfare staat vanaf 4 september 2015 onder muzikale leiding van Karlijn Salden.

Wat hebben we zoal te bieden?

Kinderen vanaf groep 4 kunnen beginnen met blokfluit spelen. Eenmaal per week is er een gezamenlijke les. Na twee jaar kunnen de kinderen overstappen op een fanfare-instrument. Na een half jaar les mogen ze dan al meedoen in het leerlingen-orkest. Ook dit leerlingen-orkest repeteert een half uur per week. Bij voldoende niveau volgt dan de overstap naar de Jeugdfanfare. De repetities hiervan zijn op vrijdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur in de muziekzaal van het Gemeenschapshuis.

Naast de gezamenlijke repetities moeten de kinderen thuis oefenen en krijgen ze wekelijks les van een docent van Artamuse (Muziekschool). Zodra kinderen een HAFA-A niveau hebben bereikt, kunnen ze al doorstromen naar de grote fanfare. Maar het is natuurlijk ook fijn als ze daarna nog meerdere HAFA diploma's halen. Zowel de lessen als de repetities worden meestal in het Gemeenschapshuis gegeven.

Natuurlijk willen de kinderen graag laten horen wat ze zoal gezamenlijk kunnen. We verzorgen concerten, ook buiten het dorp. Binnen Munstergeleen organiseren we al jaren het Kerstconcert, waarbij we dan als Jeugdfanfare ook andere groepen uitnodigen. Deze Kerstconcerten trekken ieder jaar meer publiek. Ook nemen we als Jeugdfanfare deel aan het jaarlijkse Carnavalsconcert en aan festivals met andere jeugdorkesten in de regio. Een absoluut hoogtepunt was enkele jaren geleden ons bezoek aan de Floriade waar de Jeugdfanfare een schitterend concert heeft verzorgd.

We spelen niet alleen "serieuze" fanfare muziek, maar ook populaire stukken zoals Pocahontas, It's not unusual van Tom Jones, Pink Panther etc.

Door het gezamenlijk musiceren bouwen de kinderen een hechte band op en brengen ze vele gezellige uurtjes samen door op de repetities en daarna. Eenmaal per jaar is er de speciaal voor de jeugd georganiseerde Cecilia feestavond die steeds goed bezocht wordt.

Nieuwsgierig geworden na dit verhaal? Is het iets voor uw kind?

Wilt u eens graag onze repetities bezoeken?
Neem dan contact op met
Yvonne Kuppen, tel. 046-4580267.

September Wijnfeesten maand in Munstergeleen.
Hier Uw advertentie? Neem dan contact op met de Webmaster Fanfare Juliana Munstergeleen.
Copyright © 2006-2020 Fanfare Juliana Munstergeleen