Welkom op de mobiele website van

Fanfare Juliana Munstergeleen

Dirigent

Het fanfareorkest van Fanfare Juliana Munstergeleen staat onder leiding van, de in Munstergeleen wonende, dirigent Jan Kitzen.

Jan Kitzen zag op 29 januari 1964 het levenslicht in Born.

Toen hij 8 jaar oud was, begon hij bij de plaatselijke harmonie L'Union. Hij startte hier op cornet, maar na last te hebben gehad van een dipje en hij zelfs wilde stoppen met muziek maken, werd hij overgehaald om cor te gaan spelen.
Dat beviel hem zo goed dat hij een jaar later de overstap naar hoorn maakte en besloot dat hij van zijn hobby zijn
beroep wou maken. In deze periode begon Jan ook met pianolessen aangezien het bespelen van een accoord instrument noodzakelijk is voor de verdere studie.

Op zijn achttiende ging Jan Kitzen naar het conservatorium in Maastricht, nadat hij zijn middelbare school met succes had afgerond.
Op het conservatorium studeerde Jan hoorn bij de heer Kool en later bij de heer Penzel. Verder studeerde hij Harmonie/Fanfare-directie bij de heren Koekelkoren en Pijpers.

Na het behalen van het conservatoriumdiploma op 22-jarige leeftijd begon Jan Kitzen zijn loopbaan bij zijn eigen vereniging L'Union in Born. Daarna volgden er veel meer en behaalde hij ook grote successen op concoursen als dirigent van diverse verenigingen.

Sinds juni 2004 is Jan Kitzen dirigent van het fanfareorkest van Juliana Munstergeleen. Onder zijn leiding steeg het muzikale peil van het fanfareorkest gestaag.

Het fanfareorkest heeft in 2008 onder zijn leiding deelgenomen aan het bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en behaalde daarbij een prachtig resultaat:
90 punten, 1e prijs met promotie, lof der jury en Limburgs KAMPIOEN in de 3e divisie.

Het fanfareorkest heeft in 2009 als Limburgs kampioen onder leiding van Jan Kitzen deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenswedstrijden en behaalde daar de blauwe wimpel met een score van 88,34 punten.

In 2014 heeft het fanfareorkest weer onder zijn leiding deelgenomen aan het bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen in de 2e divisie en scoorde daarbij weer een prachtig resultaat: 88,67 punten, 1e prijs met promotie naar de 1e divisie.

September Wijnfeesten maand in Munstergeleen.
Hier Uw advertentie? Neem dan contact op met de Webmaster Fanfare Juliana Munstergeleen.
Copyright © 2006-2020 Fanfare Juliana Munstergeleen